Riool verstopt kosten huurder of verhuurder?

Mijn riool is verstopt en ik woon in een huurwoning! Moet ik dat betalen of de verhuurder?

Dit is een goede vraag en zeker niet onbelangrijk. Wettelijk is vastgesteld dat het schoonhouden en ontstoppen van het binnenriool tot aan het aansluitpunt vanuit het woongedeelte op het gemeenteriool dan wel het hoofdriool voor rekening komt van de huurder. Wanneer de verstopping zich bevindt in het gemeenteriool, zal de gemeente de betalende partij zijn (niet de verhuurder). Als uw buren ook last hebben van de verstopping dan kunt u er over het algemeen vanuit gaan dat de verstopping zich in hoofdriool bevindt. Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat de verstopping zich bevindt in het particuliere gedeelte en zult u zelf de kosten moeten betalen.

Riool verstopt kosten huurder of verhuurder

Wat kost het ontstoppen van mijn riool?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de aard van de verstopping, de locatie van de verstopping en hoe makkelijk en snel het riool weer kan worden vrijgemaakt. Voor een specifieke prijsopgaaf voor uw situatie, kunt u het best telefonisch contact met ons opnemen. Wacht hier niet te lang mee want wanneer een verstopping niet wordt opgelost, kan dit leiden tot ernstige gevolgen zoals wateroverlast, lekkage en stank.

Snel en vakkundig

Wanneer u hulp nodig heeft, zullen wij direct de dichtstbijzijnde monteur voor u inschakelen. Deze zal in de meeste gevallen al binnen 2 uur bij u ter plaatse kunnen zijn om u direct te helpen. Wij hebben inmiddels meer dan 10 jaar ervaring in de ontstoppingsbranche en onze monteurs worden voortdurend bijgeschoold zodat zij altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. We zijn niet voor niets dé experts op het gebied van ontstoppingen en geven daarom ook standaard een maand garantie op al onze werkzaamheden.

Hulp nodig?

Bel ons dan direct! Wij zijn 24/7 bereikbaar op onderstaand telefoonnummer:

Bel: 06-28791793