Afvoer aanleggen? Afvoerspecialisten 24/7 bereikbaar in heel Nederland

Afvoer aanleggen

In een nieuw huis, gebouw, ruimte of gewoon nieuwe badkamer en/of keuken. Met grote zorgvuldigheid en aandacht, de juiste professionele mensen moet het helemaal goed kunnen komen. Elke afvoer wordt intensief gebruikt en is tevens kwetsbaar voor verstopping. Omdat voorkomen beter is dan genezen is het zo belangrijk dat het op de juiste manier wordt aangelegd. Een professionele keuze kan veel narigheid en zeker schade voorkomen.

Afvoer aanleggen

Om te beginnen gaat het om het juiste materiaal. De buizen van tegenwoordig zijn gelukkig licht en gemakkelijk verwerkbaar, met elkaar verbonden met rubberen banden zodat er geen lekkage zal ontstaan.

Vaak zijn afvoeren verticaal, zoals de regenpijp. Horizontaal is ook mogelijk, maar dan moet er toch een manier zijn dat het heel lichtjes schuin afloopt, anders gaat het verkeerd met de afvoer.

Dagelijks komt er van alles en nog wat in afvoeren, materialen die er wel in thuishoren, maar ook veel wat er niet in thuishoort. Echter, beiden kunnen een verstopping veroorzaken. Daarom zijn er bepaalde regels, zoals zeefjes in de wastafel en de gootsteen, zorgvuldig nakijken voordat je goederen in de vaatwasser of in de wasmachine doet en nog veel meer.

Toilet afvoer aanleggen

Allereerst is de vraag om het om een gewoon toilet gaat, of om een ‘zweeftoilet’. De laatstgenoemde wordt steeds populairder, bij de aanleg van de afvoer moet daarbij uiteraard rekening worden gehouden.

Er zijn speciale buizen verkrijgbaar voor het zweeftoilet. Maakt het toilet onderdeel uit van een badkamer, dan wordt het uiteraard ook anders. Maar laten we nu even uitgaan van een toilet voor algemeen gebruik, ook voorzien van een fontein voor het wassen van de handen.

Kortweg gezegd kan de afvoer van het toilet een H-vorm hebben, of een S-vorm. Deskundig advies kan helpen om de juiste keuze te maken, als het gaat om een staand of hangend toilet.

Een toilet afvoer moet 110 cm lang zijn, de diameter moet uiteraard ook de juiste zijn, er zijn diverse standaardmaten, ongetwijfeld ook een voor uw toilet(ten).

Afvoer gootsteen aanleggen

De gootsteen wordt bijzonder insentief gebruikt, voor van alles en nog wat. Voor de schoonmaak, groenten wassen, handen wassen, modder van buiten of allerlei zaken binnenshuis.

Daarom is de gootsteen misschien wel het meest kwetsbaar als het gaat om verstopping, alles wat er wel en niet in thuishoort kan er voor zorgen. Vooral de zwanenhals, ofwel de s-vorm van de afvoer is er gevoelig voor. Doordat het zware vuil naar de bodem van de zwanenhals en het trekt nog meer aan, waardoor er een flinke klont ontstaat. Gelukkig zijn er manieren om het te voorkomen of op te lossen.

Een goede afvoer heeft uiteraard alles te maken met de aanleg ervan, zelf doen is een goede mogelijkheid, gewoon de voorschriften opvolgen.

Voor de gootsteen worden afvoeren gebruikt die 50/75 cm lang zijn, dit zijn de standaardmaten voor de gootsteen. Ook de diameter kan verschillen, met een minimale doorsnee van 32 mm, die tot 125 mm kunnen gaan.

Wasmachine afvoer aanleggen

De wasmachine kan op allerlei plaatsen in het huis zijn. Letterlijk van de zolder tot de kelder, of zelfs de garage! (Bij)keuken, badkamer of een speciale cel, het is belangrijk om te weten waar deze komt te staan en dus de afvoer moet worden aangelegd. De diameter is uiteraard ook van groot belang. Deze kan 12,5 cm zijn, maar ook 0,32 cm

Voor de wasmachine

Het kan zijn dat was- en vaatwasmachine in dezelfde ruimte staan opgesteld, zelfs naast elkaar. Maar hoe dan ook, de afvoer moet voor de wasmachine 50/75 cm lang zijn.

Afvoer badkamer aanleggen

Als het gaat om de wastafel, moet de afvoer  50-75 cm lang zijn. Voor de douche (inloop) of bad, is de minimale lengte voor de afvoer 75 cm, gaat het om een douchebak, moet de afvoer zeker 90 cm lang zijn.

Daarom, bekijk het allemaal goed vooraf, zeker als het gaat om de douche, welke lengte noodzakelijk is. Bovendien is de afvoer van een sta- of zweeftoilet verschillend. De diameters zijn niet minder belangrijk, er zijn standaardmaten waarvan er altijd een passend moet zijn.

Ook gaat het erom of de afvoer in de muur en/of de vloer wordt geplaatst. De afvoerbuis in de vloer moet aanzienlijk dikker zijn dan een in de muur. Ook het combineren is mogelijk, met de juiste materialen.

Afvoer keuken diameter

Voor de afvoer van water worden er uitsluitend pvc buizen gebruikt, die maar liefst 3 lagen dik zijn. Voor de lengte en de doorsnee van de diverse zaken zoals toilet en douche, maar ook de keuken, zijn deze verschillend.

De diameter is uiteraard heel belangrijk, indien deze niet goed is, ontstaat er lekkage met alle gevolgen vandien. De juiste diameter moet worden vastgesteld en mag geen milimeter of nog minder afwijken, daarom zijn er ook diverse maten beschikbaar.  Deze varieren van 32 mm tot en met 125 mm, dus is er altijd een passende te vinden.

Riolering aanleggen afschot

De afschot komt op het volgende neer: als een leiding van een afvoer op horizontale wijze geplaatst wordt of moet worden, is het noodzakelijk om deze toch heel licht te halen aflopen, met behulp van het afschot. Niet echt schuin, maar het afschot kan ervoor zorgen dat het water wegloopt in plaats van terug stroomt.

Riolering aanleggen tips

Een riolering is zo belangrijk, voor de hygiene, voor het soepel wegstromen van (gebruikt en vuil) water, etensresten, afval en uiteraard menselijke uitwerpselen.  Een verstopping is bijzonder lastig en moeilijk te verhelpen. Met de juiste aanleg van de riolering, kan er veel leed voorkomen worden.

Regenwater, afwassop, het komt allemaal in het riool terecht, het behoeft geen verdere uitleg dat het riool ruim moet zijn en op de juiste wijze wordt aangelegd.

Uiteraard is het een heel verschil als het gaat om aan te sluiten op of het vervangen van een bestaand riool, of een volledig nieuw aan te leggen systeem. Het gaat om buizen voor onder de grond, maar ook in of achter de muur.

Gaat het om een verticale rioolbuis, dan is de doorstroming natuurlijk geen probleem. Maar bij een horizontale buis is een afschot belangrijk, zodat het water wel naar de juiste kant stroomt.

De lengte en diameter van de afvoerbuizen zijn van groot belang, net als het materiaal. Alleen het beste is goed genoeg, juist om problemen te voorkomen. Bij goedkope buizen, vaak van slecht materiaal, is de kans op lekkage en schade.

Wc afvoer aansluiten op riool

Ook hierbij komt de vraag of het toilet zwevend of staand is. Bij een staand toilet heeft de rioolbuis een andere vorm heeft dan bij een zwevend toilet. Met horizontale en verticale buizen kan het, maar er zijn zelfs buizen met bochten erin, speciaal voor het verschil tussen het zwevende en het staande toilet.

De buizen moeten groot genoeg zijn, om geen verstoppingen te geven. Denk daarom goed om de juiste diameter. De aansluiting moet natuurlijk zeer nauwkeurig gebeuren, zodat er geen kans is op lekkage. De juiste passende buis, van uitstekend materiaal en verbindingsmateriaal zoals rubber, kan het toilet met een gerust hart gebruikt worden.

Alles moet gewoon kloppen. Buizen en rioleringen moeten op de juiste maat, zowel in lengte als in diameter. Het juiste materiaal, met dikke wanden. Daarbij komen nog de diverse vormen van de afvoerbuizen, net als het materiaal om deze met elkaar te verbinden.

Aansluiten, verbinden, dit alles is belangrijk om te functioneren. Daarom, ga beslagen ten ijs met dit alles.

Bel: 06-28791793