Riool verstopt: de verstopping snel laten verhelpen (tip!)

Riool verstopt

Ongemakken zijn nooit aangenaam, maar als het gaat om een verstopt riool geeft zeker een groot ongemak, maar het kan zelfs voor grote schade zorgen. Zeker in huis of in openbare gebouwen en bedrijven, kan het vekeerd uitpakken.

De riool ontstoppingsbus van Riool Reinigingsdienst

Om te beginnen zijn bepaalde zaken meteen onbruikbaar. Een riool is immers anders dan een afvoer, vele zaken kunnen met een onbruikbaar worden. Een heel toiletblok in een school bijvoorbeeld, of het hele huishouden wordt gestremd omdat keuken en badkamer in het geheel onbruikbaar zijn.

Er kunnen kwalijke gevolgen optreden naast al deze deze ongemakken, namelijk stank en nog erger, overstromingen, met alle gevolgen van dien. Een flinke strop voor huiseigenaren, huurbazen, bedrijfsleiders en instellingen. Dit brengt altijd kosten met zich mee.

Het riool kan verstopt raken door de meest uiteenlopende redenen. De meest voor de hand liggende oorzaken zijn de materialen die niet in het riool thuishoren. Papieren zakdoekjes, maandverband, afveegdoekjes en zelfs luiers worden nu en dan in het toilet geworpen.

Maar er zijn ook andere oorzaken mogelijk. Allerlei vuil, bladeren en modder kunnen soms gemakkelijk in het riool belanden, met alle gevolgen vandien. Zelfs taken kunnen een onderdeel zijn van de blokkering.

Uiteraard zijn er ook andere zaken aan de orde. Een overstroming na hevige regenval, materialen die door bouwwerkzaamheden in het riool belanden. Cement, lijm en andere zaken, een riool kan zelfs hevig verstopt raken.

Daarom bieden we u alle informatie die nodig is. Hieronder volgt de inhoudsopgave en kunt u zelf kiezen welk kopje u eerst leest. Met allerlei tips, aanwijzingen en ideeën om dit ongemak snel een veilig te verhelpen.

Hoezeer u probeert het te voorkomen, voor alle verstopte afvoeren geldt dat het ongelegen komt. Zeker in professionele en publieke ruimtes, maar ook kan het een rem zetten op de gang van zaken in de huishouding. De gootsteen, de vaatwasser, douche, toilet, wastafel, of een regenpijp, het is altijd een grote stoorzender. Daarom willen wij niet alleen snel handelen, maar ook altijd, ook ‘s avonds en in het weekend zijn wij bereikbaar.

  • riool verstopt zelf oplossen
  • riool verstopt kosten
  • riool verstopt gemeente
  • riool verstopt tips
  • zelf riool ontstoppen
  • riool verstopt zelf oplossen

Als het gaat om een verstopping van het riool , het kan niet alleen u maar ook anderen schade berokkenen. Verzamel dan ook vooraf zorgvuldig informatie en ook het juiste gereedschap om het aan te pakken.

Bij een verstopping is het niet alleen belangrijk om te weten waar deze zit, maar ook waar deze uit bestaat. Gaat het om een samenklontering van diverse materialen, is het weer anders dan iets wat uit een voorwerp komt. Etensresten in combinatie met vet, zand dat zich langzaam ophoopt, zo zijn er nog vel meer mogelijkheden. Daarom, heb alles bij de hand, een zuignap, eventueel een trekveer en het kan zelfs mogelijk zijn om de hogedrukspuit in te zetten. Maar nogmaals, ga beslagen ten ijs, zorg dat u vooraf overal van op de  hoogte bent.

Riool verstopt kosten

Dit is een belangrijk aspect. Niemand zit op een (te) hoge rekening te wachten, daarom wordt dit uitermate zorgvuldig behandeld. We doen niet meer dan nodig is, maar ook niet minder dan dat.

Niet alleen alles om de verstopping op te sporen, indien nodig met de beste camera die overal komt en alles ziet, gereedschap om de blokkade op te lossen, te verwijderen of weg te spuiten, maar ook alles wat verder nodig is. Zoals gereedschap om het afvoerzeefje te verwijderen, de sifon of een andere buis los te krijgen, te reinigen en deskundig weer terug te plaatsen en indien nodig zelfs vervangen. Schroevendraaiers, zeefjes, trekveren, hogedrukreinigers, zuignappen, sifons, buizen, we hebben echt alles op voorraad en grijpen daarom nooit mis.

Dit werkt tevens kostenbesparend. Wij verstrekken vooraf een overzichtelijke offerte, waarbij alles wordt meegerekend, ook de materialen. Zo besparen wij u tijd en geld.

Riool verstopt gemeente

Gaat het om een algehele verstopping of blokkade van een hele woning of gebouw, of zelfs een heel blok, dan is het de taak van de gemeente om in te grijpen, net als het gaat om de kosten.

Het is belangrijk om te weten waar het euvel zich precies bevindt. Onze flexible en waterdichte camera, die zelfs in nauwe waterleidingen past en afstanden meet, zorgt daarvoor. Zo kunnen we snel aan de slag. Wij hebben zelfs trekveren die overal inpassen en door te draaien de verstopping wegnemen. Voor het grove geschut hebben we ook de drukreiniger, die ervoor zorgt dat alles wordt doorgespoeld of zelfs gedeeltelijk oplost. Door de kracht kan een blokkade die niet geheel hard is uit elkaar spatten, zelfs al is het maar gedeeltelijk.

Bovendien geven wij na afloop deskundig advies  om narigheid in de toekomst te voorkomen. Zelfs een eenvoudig nieuw zeefje, kan al een groot verschil teweeg brengen. Voor controles of vragen, klop gerust bij ons aan.

Binnen een half uur of zelfs een kwartier zijn wij aan het juiste adres, ook ‘s nachts! Het is immers van groot belang dat het leven in een actieve stad altijd kan doorgaan. Overheidsinstellingen zoals ziekenhuizen en verpleegtehuizen kunnen immers niet functioneren als er sprake is van een verstopping. Dit geldt uiteraard ook voor bedrijven, kantoren, winkels, scholen en niet te vergeten particuliere woningen. Een verstopping geeft al ongemak, maar kan ook voor een kettingreactie zorgen. Deskundig ingrijpen is belangrijk!

Riool verstopt tips

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom blijven we adviezen geven als het gaat om narigheid en permanente schade te vermijden.

Er zijn altijd mensen die (nog) niet weten welke zaken absoluut niet thuishoren in het riool. Vochtig w.c. papier kan slechts in geringe mate of helemaal niet door het toilet worden gespoeld.

Met zeefjes is het doorlopen van (teveel) haar te stoppen, in de douche en/of wastafel. Dit geldt dan ook voor de zeepresten.

Met het goed leegmaken van pannen, schalen en borden, is verstopping in de gootsteen en/of de vaatwasser ook te voorkomen. In de wasmachine kan het helpen om kleine zaken bij elkaar in een netje te stoppen. Zo blijven ze behalve mooi ook beschermd tegen het in de afvoer uitkomen.

Zelf riool ontstoppen

Nogmaals, dit is mogelijk, maar alle verordeningen moeten ter harte worden genomen. Als kokend water en eventueel soda niet helpt, dan zijn er andere gereedschappen die de verstopping daadwerkelijk verwijderen, de meest doeltreffende middelen.

De trekveer wordt ingezet als de verstopping hardnekkiger is en/of dieper zit. Door het afvoerzeefje te openen, kan deze geheel worden ingebracht. Door deze heen en weer te bewegen en te draaien, kan de oorzaak gehele worden verwijderd. Voor elke buis is er een geschikte trekveer.

Een alternatief is de hogedrukreiniger. Deze haalt de blokkade uiteraard niet naar je toe, maar van je af. Wij weten hoe deze professioneel te gebruiken, zonder andere schade te veroorzaken, zoals waterschade.

Mochten er meer consequenties zijn vanwege het verstopte riool, dan zijn ze uiteraard ook te verhelpen.

Bel: 06-28791793