Riool verstopt kosten gemeente?

Mijn riool is verstopt! Moet ik dat betalen of de gemeente?

Dit is een goede vraag en helemaal afhankelijk van waar de verstopping zich bevindt. De aansluiting van het riool kan worden verdeeld in een gemeentelijk gedeelte en een particulier gedeelte. Voor het onderhouden en schoonhouden van het particuliere gedeelte bent u zelf verantwoordelijk, voor het gemeentelijke gedeelte is de gemeente dat. Hetzelfde geldt voor het betalen van de kosten voor een ontstopping.

Riool verstopt kosten gemeente

Hoe weet ik dan waar de verstopping zich bevindt?

Wanneer uw buren ook last hebben van de verstopping, kunt u er over het algemeen vanuit gaan dat de verstopping zich bevindt in het hoofdriool, dus in het gemeentelijke gedeelte. Bent u echter de enige met problemen, dan is de kans aanwezig dat dit niet het geval is. Als u niet weet waar de verstopping zich bevindt, kunt u ons het best bellen om een monteur voor u op pad te sturen. Onze monteurs zijn uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur om samen met u te kunnen vaststellen wat de exacte locatie en oorzaak zijn van de verstopping. De scheiding tussen het particuliere gedeelte en het gemeentelijke gedeelte van het riool wordt in de meeste gevallen gevormd door een erfscheidingsput. Deze bevindt zich tegen de perceelgrens aan. Wanneer uw woning direct aan de straat grenst, dan wordt de erfafscheiding bepaald door de gevel van uw woning.

Wie moet ik bellen?

Als de verstopping zich bevindt in het gedeelte waarvoor de gemeente verantwoordelijk is, dan is het van belang zo snel mogelijk contact op te nemen met de gemeente. Zij zullen mensen aansturen om de verstopping te verhelpen. Bevindt de verstopping zich in het particuliere gedeelte of bent u hier niet zeker van? Dan belt u ons het beste zelf om u verder te helpen. U kunt ons dag en nacht bereiken op telefoonnummer:

Bel: 06-28791793